Комп’ютерний експеримент у фаховій підготовці магістрів соціально-економічної географії - Нємець, Костянтин Аркадійович; Нємець, Людмила Миколаївна (Проблеми сучасної освіти, 2017)
У статті обговорюється питання необхідності посилення комп’ютерної підготовки магістрів соціально-економічної географії з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. Шість спеціальних курсів у навчальному плані спрямовані на оволодіння магістрами новітніми методами та комп’ютерними технологіями створення баз даних, побудови математичних моделей, комп’ютерного експерименту тощо для вирішення проблем, зокрема регіонального соціально-економічного розвитку. Розглядаються методичні особливості проведення комп’ютерного експерименту на основі авторської навчальної програми, що забезпечує для магістрів навички та методику інформаційного аналізу розвитку соціально-географічних систем.