Формування фахових компетентностей при підготовці докторів філософії за спеціальністю «Науки про Землю» (спеціалізація «Економічна та соціальна географія») - Нємець, Людмила Миколаївна; Кандиба, Юрій Іванович; Сегіда, Катерина Юріївна (Проблеми сучасної освіти, 2017)
У статті здійснено критичний аналіз нового Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; розкрито особливості формування загальних і фахових компетентностей майбутніх докторів філософії за спеціальністю «Науки про Землю» (спеціалізація «Економічна та соціальна географія»); запропоновано структуру програмних результатів навчання за спеціалізацією «Економічна та соціальна географія»; подано характеристику курсів циклу професійної підготовки у навчальному плані здобувача наукового ступеня доктора філософії.