Віртуальний практикум із фізики - Дубовик, Володимир Миколайович; Пойда, Володимир Павлович; Мила, Діана Євгенівна (Проблеми сучасної освіти, 2020)
Розглянуто використання в освіті нових інформаційних технологій, які суттєво впливають на зміст, методи й організацію освітнього процесу. Показано використання сучасних методів компʼютерного моделювання під час вивчення курсу загальної фізики. Наведено розробки щодо чисельного моделювання фізичних явищ, експериментальне дослідження яких у реальних умовах є неможливим або дуже складним із технічних причин.