Формування Soft Skills у процесі підготовки географів у класичному університеті - Нємець, Людмила Миколаївна; Сегіда, Катерина Юріївна; Кравченко, Катерина Олександрівна; Логвинова, Марина Олександрівна (Проблеми сучасної освіти, 2020)
Визначено роль soft skills, так званих «мʼяких/гнучких навичок» у сучасному світі для успішного працевлаштування, карʼєрного та особистого розвитку. Проаналізовано та узагальнено результати досліджень щодо формування soft skills та визначення їхньої ролі у забезпеченні якості вищої освіти під час підготовки географів у класичному університеті. Проведено комплексний аналіз міжнародного та вітчизняного досвіду формування та удосконалення soft skills, проаналізовано їхні класифікації та провідні навички. Узагальнено досвід кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства з питань розвитку та удосконалення soft skills студентів у навчальній та позанавчальній діяльності.