Індійський національно-визвольний рух на першому етапі Другої світової війни (1939–1940 рр.) - Чувпило, О. О (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series History, 2014)
У статті аналізується становище у визвольному русі народівІндійського субконтиненту в перші роки Другої світової війни,розглядається політичний курс Індійського національного конгресу(ІНК), який очолював боротьбу індійців проти англійськогоколоніального панування, показується участь у народних виступахінших індійських партій та організацій, їхнє ставлення до політикиКонгресу, до війни та до участі Індії в ній, висвітлюється ідейно-політична боротьба між окремими партіями та організаціями івсередині кожної з них.