Створення віросповідних книг євангелічно-лютеранської церкви у конфесійну добу - Каріков, С. А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series History, 2014)
У статті досліджуються основні тенденції розвитку Євангелічно-Лютеранської Церкви на німецьких територіях у 20–70-х рр. XVI ст.Проаналізовано історичні умови переходу від ранньої Реформаціїдо конфесійного будівництва. Визначено зв’язок віросповіднихтворів Євангелічно-Лютеранської Церкви з традиціями ранньогохристиянства. Зроблено висновок про оформлення єдиного комплексувіросповідних книг як ідейної основи лютеранської конфесіоналізації.