«Соціалістичне містечко»: конструювання радянського урбаністичного простору для робітників Харківського тракторного заводу у 1930-ті рр. - Любавський, Р. Г. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series History, 2014)
У статтіреконструюється проект створення «Нового Харкова»,соціалістичного містечка для робітників Харківського тракторногозаводу. Виявлено засоби «усуспільнення» повсякденного життяробітників. Робиться висновок про те, що бездоганна з точки зоруавторів проекту ідея "соціалістичного міста" виявилася непосильнимзавданням для практичної реалізації.