До питання про потенціал українського консерватизму в суспільному русі Наддніпрянщини початку ХХ ст. - Наумов, С. О. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series History, 2014)
У статті розглядаються можливості для становлення українського політичного консерватизму, які існували на початку ХХ ст. у суспільному русі Наддніпрянщини, та обставини, які сприяли чи перешкоджали їх реалізації. Відзначається, зокрема, несприятливий вплив суспільно-політичної ситуації в Російській імперії та народницько-соціалістичної орієнтації українського руху.