Матеріали доби бронзи та раннього середньовіччя з поселення Циркуни – 13 на Харківщині - Буйнов, Юрій Володимирович (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series History, 2014)
Мета статті – звернути увагу різних організацій місцевого самоврядування на необхідність посилити свої обов’язки щодо виконання Законів України про охорону культурної та археологічної спадщини, а також, ввести до наукового обігу нові матеріали, зібрані на території майже повністю зруйнованого стародавнього поселення біля с. Циркуни на околицях м. Харкова. Надається характеристика кераміки зрубної, бондарихинської культур та ливарних форм для виготовлення ювелірних прикрас VI–VII ст. до н.є.