Сучасна історіографія діяльності міліції України в роки непу - Греченко, В. А. (Харківський історіографічний збірник, 2016)
Розглянуто основні тенденції вивчення історії діяльності радянської міліції України в 1920-ті роки в працях сучасних істориків. Значну увагу приділено дисертаційним працям: виявлено їх досягнення, недоліки та маловивчені аспекти.