ІСТОРИЧНА КУЛЬТУРА КАТЕРИНОСЛАВЩИНИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІСТОРИЧНОЇ ПАМ’ЯТІ РЕГІОНУ - Журба, О. І. (Харківський історіографічний збірник, 2017)
Висвітлюються пізнавальні можливості регіональної історіографії як інструменту вивчення історичної культури на прикладі катеринославського/дніпропетровського історіографічного простору. Виділяються деякі специфічні характеристики, що визначали якісні параметри формування катеринославської історичної та історіографічної культури: «кадровий історіографічний імпорт» та розриви у розвитку місцевої історіографії. Стверджується, що ці фактори продовжують впливати на характер регіональної історичної культури, багато в чому визначають стиль осмислення та способи реалізації історичної політики в регіоні.