Наративна логіка історіописання з точки зору феноменологічної концепції джерелознавства - Румянцева, М. (Харківський історіографічний збірник)
У статті робиться спроба розглянути передісторію проблематизації наративу в історичному пізнанні. Досліджуються трансформації наративу в ситуації постмодерну і постпостмодерна. Проблема наративу аналізується у співвідношенні з типами раціональності / моделями науки і у зв’язку з розривом історичної науки та соціально орієнтованого історіописання. Розкриваються можливості джерелознавчого підходу до аналізу наративу. Структурний джерелознавчий метод пропонується як опонуючи наративної логікою в історичному пізнанні.