Невидана та забута: «История культуры» 1941 року - Вигасин, А. А.; Карпюк, С. Г. (Харківський історіографічний збірник, 2016)
У статті розглядається перший том «Истории культуры» 1941 р., який був підготовлений до друку, але не опублікований у зв’язку із початком війни. А. А. Вігасін та С. Г. Карпюк аналізують науковий рівень книги, простежують долю та еволюцію поглядів її авторів.