CLARIFICATION OF VILHIVSKYI’S CONDENSATE FIELD DEVELOPMENT INDICATORS BY THE METHOD OF RESERVOIR PRESSURE DROP - Chornenkyi, R. V. (Visnyk of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Geology. Geography. Ecology, 2015)
Р.В. Чорненький УТОЧНЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ДОРОЗРОБКИ ВІЛЬХІВСЬКОГО ГАЗОКОНДЕНСАТНОГО РОДОВИЩА МЕТОДОМ ПАДІННЯ ПЛАСТОВОГО ТИСКУ. Розглянуто метод падіння пластового тиску, як один із основних методів які використовуються для вирішення питань дорозвідки газоконденсатних родовищ (на прикладі Вільхівського ГКР). За цим методом були проведені відповідні розрахунки, за якими виконано уточнення показників розробки на термін з 2013 по 2018 р. Проаналізовано поточний стан розробки газоконденсатних покладів Вільхівського родовища і проведено обґрунтування варіантів розробки. На Вільхівському родовищі в промисловій розробці знаходяться І, ІІ, ІІІ та ІV експлуатаційні об’єкти. Станом на 01.10.2013 року на східному склепінні І об’єкт розробляється однією свердловиною (св.24), що на даний час знаходиться в капремонті, ІІ об’єкт – двома свердловинами (св. 57, 61), ІІІ об’єкт – однією свердловиною (св. 60), ІV об’єкт – сьома свердловинами (св. 51, 52, 53, 54, 55, 58, 84). На західному склепінні І об’єкт розроблявся св.26, яка була ліквідована в 1993 р. через обводнення, ІІ об’єкт розробляється однією свердловиною (св. 9), ІІІ об’єкт – однією свердловиною (св.81), ІV об’єкт – девятьма свердловинами (св. 59, 62, 63, 64, 65, 70, 80, 82, 83).Ключові слова: пластова система, аналіз розробки, продуктивна характеристика, вуглеводневіддача, до розробка.