УЗГОДЖЕНІСТЬ РОЗВИТКУ ГЕОЕКОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В МІСТАХ І РАЙОНАХ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Грушка, В. В. (Visnyk of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Geology. Geography. Ecology, 2015)
Розглядається узгодженість траєкторій розвитку геоекологічної ситуації в містах і районах Дніпропетровської об-ласті. Для порівняльного аналізу використовується метод моделювання траєкторії розвитку соціогеопроцеса в нормова-ному багатовимірному просторі ознак. У результаті порівняння напрями векторів розвитку геоекологічної ситуації пока-зано, що всі соціогеосістеми істотно диференційовані за рівнем узгодженості траєкторій, а також проявляється тенде-нція зменшення узгодженості траєкторій у часі, що пояснюється дестабілізуючим впливом світової фінансово-економічної кризи.