ТЕРИТОРІАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Нємець, Л. М.; Лур’є, А. Й.; Кулєшова, Г. О.; Ліхван, В. Ф. (Visnyk of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Geology. Geography. Ecology, 2015)
У статті розкрито територіальні особливості розвитку сільського господарства Харківської області. Охарактеризовано стан сільськогосподарських угідь регіону. Розглянуто особливості виробництва та реалізації продукції основних галузей рослинництва та тваринництва в розрізі районів Харківської області. Визначено рівень рентабельності рослинництва та тваринництва Харківської області в територіальному аспекті. Окреслено проблеми та пріоритетні напрями розвитку сільського господарства в регіоні.