МЕТАФОРИЧНО-ІРОНІЧНИЙ МОДУС АНГЛОМОВНОГО БІОГРАФІЧНОГО НАРАТИВУ У ФРЕЙМОВІЙ МЕРЕЖІ МЕНТАЛЬНИХ ПРОСТОРІВ - Бистров, Яків Володимирович (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 2015)
У статті досліджуються механізми виникнення та функціонування метафорично-іронічного модусу біографічного наративу. Аналіз метафорично-іронічного модусу здійснюється із залученням методу моделювання фреймової мережі, що дає змогу адекватно відтворити авторське осмислення концептуальної метафори і вербальної іронії.