ФРЕЙМОВА ОРГАНІЗАЦІЯ ГЕНЕРАТИВНОГО КОНЦЕПТУ HORROR: ПРЕДМЕТНИЙ СУБФРЕЙМ - Андрєєва, Ірина Олександрівна (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 2015)
Статтю присвячено дослідженню фреймової організації англомовного генеративного концепту HORROR. Розглянуто та описано структурно-семантичну організацію одного з базисних фреймів – предметного – шляхом аналізу дискурсивних фрагментів актуалізації концепту HORROR і виділення відповідних терміналів пропозиційних схем. Виявлено нові неконвенціональні субфрейми – градуальний, колористичний, температурний, тощо. В результаті дослідження окреслено та структуровано семантичний простір предметної сутності концепту HORROR.