СУЧАСНИЙ СТАН РОЗВИТКУ ЛІНГВІСТИКИ ЕМОЦІЙ - Крисанова, Т.А. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 1970)
У статті виділяються основні сучасні напрямки дослідження лінгвістики емоцій, проводиться аналіз наукових робіт вітчизняних та зарубіжних дослідників емоцій. Зазначається, що наукові розвідки в галузі емотіології характеризуються вивченням емоцій на рівні слова, висловлення, тексту і дискурсу. Міждисциплінарний підхід та інтеграція наук у вивченні емоційності та емотивності сприяють всебічному висвітленню особливостей репрезентації емоцій в мові.