ПРИРОДА ЕКСПРЕСИВНОСТІ В КІНОДИСКУРСІ - Крисанова, Т.А. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 1970)
Стаття присвячена аналізу особливостей експресивності в кінодискурсі. Кінодискурс розглядаємо як полікодове утворення, процес конструювання адресатом смислів, закодованих за допомогою гри акторів. Одна з основних властивостей кінодискурсу – його експресивність специфікована двоплановим характером комунікативного впливу автора на адресата, залученням лінгвальних і позалінгвальних кодів.Ключові слова: експресивність, кінодискурс, полікодовість, автор, адресат.