СТРУКТУРНО-СЕМАНТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОРІВНЯНЬ РІВНОЗНАЧНОСТІ В ПАМ’ЯТКАХ ПИСЕМНОСТІ ГОТСЬКОЇ МОВИ - Калитюк, Л.П. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 1970)
На матеріалі готської мови досліджуються мовні засоби, що вживаються для порівняння рівнозначних об’єктів і дій. Описаний арсенал одиниць, причетних до оформлення таких порівнянь, і встановлено, що їхня праіндоєвропейська генетична спорідненість дозволяє виключити можливість впливу грецького оригіналу на їх підбір. Встановлено найбільш частотні сполучники swa, swe, причетні до аранжування порівнянь. Аналіз мовних фактів проведено із залученням даних давньогерманських мов.