СЕМАНТИЧНА ОРГАНІЗАЦІЯ ЮРИДИЧНИХ ТЕРМІНІВ НА ПОЗНАЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ - Фролова, І.Є.; Манжос, Я.Ю. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 1970)
У статті представлено семний аналіз англомовних юридичних термінів на позначення злочинів проти держави, а саме термінів на позначення державної зради, побудоване лексико-семантичне поле ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ДЕРЖАВИ та виділені його складові елементи – субполя ДЕРЖАВНА ЗРАДА, ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ОРГАНІВ ВЛАДИ та ЗЛОЧИНИ ПРОТИ СУСПІЛЬСТВА. Проведено детальний аналіз субполя ДЕРЖАВНА ЗРАДА із виділенням його структурних елементів.