ЛІКАРНЯНА КЛОУНАДА ЯК РІЗНОВИД ГУМОРИСТИЧНОЇ КОМУНІКАЦІЇ - Самохіна, В.О.; Тарасова, С.О. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 1970)
У статті розглядаються лінгвальні аспекти сучасного англомовного медичного дискурсу у жанрі лікарняної клоунади. Надано детальний аналіз функціональних особливостей цього жанру. Визначено психотерапевтичну функцію як базову у діяльності лікаря-клоуна для допомоги пацієнтам у подоланні стресу на етапі одужання у лікарні. Виділено основні засоби реалізації психотерапевтичної функції лікарняної клоунади у вербальній та невербальній сферах.