НАУКОВИЙ via АКАДЕМІЧНИЙ ДИСКУРС: ПИТАННЯ ТИПОЛОГІЇ - Шепітько, С.В. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 2015)
Статтю присвячено проблемі дослідження типології дискурсу, зокрема з’ясуванню принципів, що можуть бути покладені в основу виокремлення певного типу / різновиду розумово-комунікативної діяльності. Систематизація та критичне осмислення набутків досвіду з цієї проблематики надалі імплементовані з метою визначення наукового та академічного дискурсів. Спільні та відмінні риси цих дискурсів виявлені шляхом аналізу їх системоутворюючих ознак.