ОЦІННИЙ КОМПОНЕНТ КОНЦЕПТУ НІЧ В СУЧАСНІЙ ЛІРИЧНІЙ ТА РОК-ПОЕЗІЇ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ - Попельнух, Д.А. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching)
В статті розглядаються словосполучення, що вербалізують оцінний компонент концепту НІЧ у ліричній та сучасній рок-поезії Великої Британії. Доводиться, що означений компонент концепту реалізується у меліоративних оцінках: НІЧ є ДОБРА, ГАРНА, ГАРЯЧА та пейоративних оцінках: НІЧ є ДОЩОВА, ТЕМНА, ОДИНОКА, ПУСТА, ЖОРСТОКА, ГОЛОДНА, ХОЛОДНА, МЛОСНА, БУРЕМНА, БОЖЕВІЛЬНА, ПУЛЬСУЮЧА, НЕСАМОВИТА, НЕСКІНЧЕННА.