ХУДОЖНІЙ КОНЦЕПТ ART В ІДІОСТИЛІ ДЖУЛІАНА БАРНСА - Дойчик, О.Я. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching)
У статті досліджуються особливості вербалізації художнього концепту ART в ідіостилі сучасного британського письменника Дж. Барнса. Під поняттям мистецтва автор розуміє художню образотворчу діяльність, музику та літературну творчість. Моделювання концепту ART дозволяє виявити авторське розуміння мистецтва як процесу і як результату творчості, а також його відмінність від поп-арту. Дослідження концепту ART передбачає висвітлення його концептуальних ознак, аналіз концептуальних метафор, символічних та асоціативних зв’язків з іншими елементами концептосфери письменника, а також виявлення місця концепту в авторській системі цінностей.