МЕТОДИ РОЗВИТКУ МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ НА ЗАНЯТТЯХ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Кузьміна, В.С. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching)
Міжкультурна компетентність, разом із знаннями країнознавства і знаннями мови, включає певні уміння і досвід, без яких розуміння людини, що живе в іншій культурі, виявляється скрутним. Оскільки навчання міжкультурної компетентності припускає порівняння студентами двох культур – своєї та чужої, викладач повинен вміти навчати студентів представляти свою країну іноземною мовою. Це потребує від викладача правильного дидактичного забезпечення та розуміння певних завдань, які потрібно вирішувати у навчальному процесі.