КОМПОЗИЦІЙНО-МОВЛЕННЄВІ ФОРМИ АВТОРСЬКИХ ВІДСТУПІВ - Архіпова, І.М. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching)
Робота присвячена виявленню лінгвостилістичних характеристик авторських відступів в англомовних художніх прозових текстах ХІХ–ХХ ст. Шляхом функціонально-наративного аналізу виявлено композиційно-мовленнєві форми авторського відступу: описи, філософські роздуми, афористичні сентенції.