СМИСЛОМІСТКІ ТА СТРУКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕКСТУ МІФУ - Тараненко, Л.І. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching)
У статті шляхом аналізу типових смисломістких і структурних характеристик міфу сформульовано його дефініцію як мовленнєвого феномену, а також обґрунтовано інваріантну модель структурно-фабульної побудови текстів міфів. На основі використання отриманої моделі сформовано типові варіантні схеми їхньої структурної алгоритмічно-фабульної побудови.