SMALL TALK ЯК РІЗНОВИД АНГЛІЙСЬКОЇ ФАТИЧНОЇ МЕТАКОМУНІКАЦІЇ: АСПЕКТ ДІАХРОНІЇ - Матюхіна, Ю.В. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series: Foreign Philology. Methods of Foreign Language Teaching, 2015)
Дослідження присвячено вивченню small talk як автономного типу фатичного метадискурсу. Розглядається функціонування small talk в певних комунікативних ситуаціях з урахуванням національно-культурних чинників. У статті виявлені історичні передумови розвитку small talk в Англії, висвітлені основні характеристики даного феномену у попередньому та теперішньому століттях.