ПРО УНІВЕРСУМНЕ ЗНАННЯ ЯК ШЛЯХ ВИХОДУ З КРИЗОВОГО СТАНУ ЕКОНОМІЧНОЇ НАУКИ - Колінько, О. Г. (Bulletin of V. N. Karazin Kharkiv National University Economic Series, 2014)
Сучасний кризовий стан економічної науки вимагає виходу на нові методологічні рівні осмислення господарської реальності. Одним із необхідних і продуктивних підходів щодо нового бачення економіки стає універсумне знання, яке формує постнекласична людинорозмірна наука. Головний вектор посткризового аналізу втілює необхідність розгортання цілісної триіпостасної – духовно-біо-соціальної природи людини, коли ціннісно-етичні, духовні цінності становлять основу людської діяльності, а особистість як базовий суб’єкт господарських трансформацій задає форму, зміст і саму назву нової методології постнекласичних люднорозмірних досліджень.