Інструментарій регулювання грошово-кредитного ринку України - Бабич, Софія Володимирівна (Bulletin of V. N. Karazin Kharkiv National University Economic Series, 2016)
У статті досліджено ринкові інструменти регулювання грошово-кредитного ринку України. Зібрано та проаналізовано данні, які характеризують роботу таких інструментів, як: визначення та регулювання норм обов’язкових резервів для банків; процентна політика; рефінансування банків; управління золотовалютними резервами; операції з цінними паперами на відкритому ринку; регулювання імпорту та експорту капіталу; зміна строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів; емісія власних боргових зобов’язань та операції з ними. Систематизовано та проаналізовано показники, які відображають ефективність державного регулювання грошово-кредитного ринку України. Також розроблено рекомендації, які спрямовані на підвищення ефективності застосування інструментарію регулювання грошово-кредитного ринку України.