Аналіз впливу електромагнітних полів на стан сельбищних територій - Галетич, І. К.; Решетченко, А. І.; Бекетов, В. Є. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна серія «Екологія», 2017)
Мета. Систематизація існуючих даних про розповсюдження, негативні наслідки впливу електромагнітного забруднення на стан довкілля та людину. Методи. Теоретичний аналіз та синтез. Результати. Розглянуто теоретичні та методологічні положення досліджень впливу електромагнітних полів (ЕМП) у великих містах, на довкілля та здоров’я людини. Проведено аналіз впливу комплексного фізичного забруднення сельбищних територій, факторів і негативних наслідків впливу ЕМП на природні об'єкти і населення урбанізованих територій. Висновки. ЕМП  викликають в живих організмах комплекс різноманітних ефектів, що залежать від інтенсивності та часу дії, тому важливим стає постійний контроль та регламентація рівнів такого забруднення довкілля.