Російська історична наука в еміграції 1920–1930-х рр. в оцінках А. В. Флоровського - Руденко, Г. В. (Дриновський збірник, 1970)
У статті розглянуті наукові штудії професора Карлового університету в Празі А. В. Флоровського, присвяченні комплексному аналізу та процесу осмислення наукової творчості істориків-емігрантів 20-х–30-х рр. ХХ ст. Головним предметом його дослідження була систематизація наукових доробок російського зарубіжжя. А. В. Флоровський зробив на особливості праці та специфіці діяльності своїх колег за кордоном. Вчений одним із перших спробував дослідити та проаналізувати діяльність професійних організацій істориків.