Стереотип як знак літературно-фольклорної традиції й інструмент пізнання світу. Рецензія на: Стереотипът у славянските езици, литератури и култури: Сборник с доклади от Четирнадесетите международни славистични чтения, София, 26–28 април 2018 г. Том втори. - Кузьменко , Оксана (Дриновський збірник, 2021)
Двотомний збірник «Стереотип у слов'янських мовах, літературі та культурі» містить тексти доповідей, які були виголошені упродовж 26–28 квітня 2018 року на ХІV Міжнародних славістичних читаннях, які традиційно проходять в Університеті «св. Климентія Охридського» (м. Софія, Болгарія) під патронатом факультету слов’янської філології. Перший том присвячено мовознавству, а другий – науковій тематиці чотирьох споріднених галузей: літературознавства, культурології, антропології та фольклористики. Їхня когерентність визначила структуру тому, який поділено не за вказаними напрямками, а за видами стереотипів. Завдяки такому групуванню збірник відображає важливу спільність у теоретико-методологічних засадах вивчення категорії й спорідненість тематиці, скерованій на розкриття структури стереотипу.