Часопис «Чорноморська минувшина»: козакознавчі та історико-георгафічні студії - Амеліна, Оксана; Нікічук, Вікторія (Дриновський збірник, 2020)
Сьогодні в Україні є чимала кількість періодичних видань, які публікують дослідження історико-географічної проблематики. Вагоме місце серед них займає науковий часопис «Чорноморська минувшина»: записки Відділу історії козацтва на півдні України. Голова редакційної колегії часопису академік НАН України, доктор історичних наук Смолій В. А. Відповідальні редактори – професор, доктор історичних наук Бачинська О. А. та професор, доктор історичних наук Чухліб Т. С.