Українсько-болгарські відносини у науковому доробку Віри Жук (1928–2008) - Петренко, Ірина (Дриновський збірник, 2020)
У статті досліджується роль історика Віри Жук у висвітленні українсько-болгарських відносин. Показано, що історична болгаристика у творчому спадку вченої була різноманітною як тематично, так і хронологічно. Болгаристичні розвідки Віри Жук збігалися з науковими спостереженнями зарубіжних дослідників та сприяли поступу національної болгаристики. Наукова та практична цінність цих студій незаперечна, адже сприяє адекватному відтворенню минувшого.