Болгарська османістика ХХ – початку ХXI ст.: становлення та розвиток наукової дисципліни - Леонтьєва, Анна Андріївна (Дриновський збірник, 2019)
Болгарська традиція османістики бере свій початок у кінці XIX ст. Специфічною рисою болгарської османістики є розгляд історії Османскої держави XV-XIX ст. в контексті історії болгарських земель у складі імперії. Найінтенсивніше османістика у Болгарії розвивається після 1989 р.