Присъствието на Дриновския правопис в българския книжовен език (1870–1944) - Камберова, Райна; Василева, Марія-Йоанна Йовчева (Дриновський збірник, 2019)
Статията има за цел да представи приноса на Марин Дринов към развитието на съвременния български книжовен език. С тази цел се проследява как Дриновският правопис става основа на останалите правописи. Периодът, който се разглежда обхваща времето от Възраждането до 1945 година