Проблема біженців Першої світової війни у взаєминах Української Цен- тральної Ради та Тимчасового уряду Росії - Жванко, Любов Миколаївна (Дриновський збірник, 2019)
У статті, підготовленій на основі архівних документів та періодичних видань 1917 р., розкриваються взаємини Тимчасового уряду Росії та Української Центральної Ради у справі врегулювання проблеми біженців Першої світової війни. Наголошується на проблемах співпраці двох новостворених урядових структур, а також несприйняття українських гуманітрних ініціатив з боку російської влади. На жаль, протягом весни – осені 1917 р. так і не було досягнуто конструктивних рішень у справі подолання цієї гуманітарної проблеми, оскільки Тимчасовий уряд не сприймав владу Києва, як самостійного політичного гравця на постімперських теренах