Лютнева революція 1917 р. та доля генерала Радко Димітрієва - Потрашков, Сергій Васильович (Дриновський збірник, 2019)
В статті висвітлено діяльність болгарського генерала Радко Димітрієва під час Лютневої революції 1917 р. в Росії. Прийнявши революційні зміни, генерал намагався зберегти боєздатність довіреної йому армії, тому пішов на співробітництво з органами нової влади. Однак тактика сприяння «демократизації» армії призвела лише до втрати контролю над солдатською масою та довіри з боку командування. Результатом стала відставка в липні 1917 р. і завершення військової кар’єри