Засоби масової інформації в процесі посткомуністичної трансформації Болгарії - Романюк, Олександр Іванович; Коваленко, Ірина Павлівна (Дриновський збірник, 2019)
У статті аналізується процес розвитку засобів масової інформації в умовах посткомуністичної трансформації Болгарії. Відмічається його неоднозначний, складний та суперечливий характер. Автори наголошують, що на процес посткомуністичного розвитку болгарських ЗМІ суттєвий вплив справили: непрозорий  характер їх приватизації, жорстка конфронтація між основними політичними силами суспільства, недосконалість медійного законодавства