Нові дані про знахідки римських амфор у черняхівській культурі - Діденко, Сергій Васильович (Дриновський збірник, 2019)
Поселення пізньоримського часу Комарів на Середньому Дністрі характеризується великою кількістю знахідок фрагментів античних амфор. Більшість їх належить до типу Форлімпополі – рідкісних для Причорномор’я амфор з італійського узбережжя Адріатики. На пам’ятках черняхівської культури такий тип зафіксовано вперше. Ці амфори виготовлялися у І – на початку ІV ст. н. е. на півночі Італії в регіоні Венето. Гончарні печі були відкриті на території міст Форлімпополі, Ріміні, Сантарканджело-ді-Романья.