Південні впливи у горизонті Боромля - Любичев, Михайло Васильович (Дриновський збірник, 2019)
Горизонт Боромля є хронолого-культурним горизонтом, групою поселень у лісостепу між Дніпром та Сіверським Дінцем ступенів C1b-C2. У лісостепу Східної Європи присутні близькі культурні групи: Дем’янів-Черепин на Верхньому Дністрі та Седелки-Каширка на Верхньому Дону. У горизонті Боромля є деякі форми південних впливів: 1) заглиблені будівлі «типу Букреєвка»; 2) лучкові фібули з підв’язним приймачем А.157; 3) деякі форми ліпної кераміки; 4) боспорські монети. Поширення цих речей у регіоні між Дніпром та Сіверським Дінцем, на Верхньому Дону імовірно свідчить про рух певних груп населення з півночі у часи «готських війн»