Культурологія в пострадянскьому освітньому дискурсі - Кравченко, Олександр; Кравченко, Олена (Дриновський збірник, 2019)
У статті проаналізовано особливості інституціалізації культурології у системі вищої освіти України. Визначено теоретико-методологічну амбівалентність культурологічної знання. Виявлено котраверсійність репрезентації науки про культуру в російському та українському освітньому дискурсах останніх десятиліть. Розкрито функціональну специфічність культурології як пострадянського ідеологічного проекту.