Імператорський Харківський університет і «українське відродження» першої половини ХІХ ст. - Наумов, Сергій (Дриновський збірник, 2019)
У статті розкривається авторський погляд на питання про роль Харківського університету у так званому «українському національному відродженні». Доводиться невідповідність застосування цієї парадигми та пропонується власна оцінка діяльності представників університету з точки зору концепції «національних проектів».