Нормативно-правове регулювання діяльності рад при попечителях навчальних округів (1835–1917 рр.) - Балацинова, Алла (Дриновський збірник, 2019)
У статті проаналізовано нормативно-правову базу, що регулювала діяльність рад при попечителях навчальних округів на теренах Російської імперії (1835–1917 рр.). Особливу увагу приділено формуванню складу й повноважень попечительських рад Київського, Харківського та Одеського навчальних округів.