Словацьке національне питання на заключному етапі Другої світової війни (1943–1945 рр.) - Шніцер, Ігор Омелянович (Дриновський збірник, 2019)
В статті розглядаються головні варіанти вирішення словацького національного питання, що сформувалися під впливом суспільно-політичної кризи в Словацькій державі, перебігу бойових дій на фронтах Другої світової війни та зміни співвідношення сил на міжнародній арені в 1943–1945 рр. Висвітлено причини того, чому при існуванні кількох можливих варіантів вирішення словацького національного питання воно зрештою було обмежене визначенням державно-правового статусу словацьких земель у складі відродженої чехословацької держави.