«Справа 13-ти» (про процес 1937–1938 рр. над т. зв. «Болгарською контрреволюційною націоналістичною організацією в Україні») - Станчев, Михайло Георгійович (Дриновський збірник, 2019)
Автор вперше публікує невідомі документи з таємного архіву НКВС України у справі про «Болгарську контрреволюційну націоналістичну організацію в Україні». Розкривається трагедія болгарської інтелігенції в СРСР під час сталінськіх репресій у 30-ті роки ХХ ст.