Адаптація вітчизняного законодавства до законодавства ЄС як складова євроінтеграційного курсу України - Проневич, Олекcій Станіславович (Дриновський збірник, 2019)
Стаття присвячена осмисленню теоретико-доктринальних засад адаптації вітчизняного законодавства до законодавства Європейського Союзу як одного з основоположних компонентів євроінтеграційного курсу України, з’ясування стану нормативно-правового забезпечення євроадаптаційної діяльності, а також специфіки побудови і функціонування чинного національного євроадаптаційного інституційного механізму. Автором здійснено спробу узагальненого дефініціювання правової категорії «адаптація законодавства», виокремлено характерні ознаки процесу адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзу та артикуляції пропозицій щодо шляхів удосконалення національного механізму адаптації законодавства.